Fidbox

Fidbox de datalogger voor uw kostbare vloer - Floorprotector
Fidbox - Fidbox V6
Fidbox v6

De Fidbox is een revolutionaire vloermonitor die geavanceerd, intelligent, veilig en onzichtbaar is. Dit komt doordat de Fidbox onder uw houten vloer wordt geïnstalleerd. Het biedt duidelijkheid over het klimaat onder uw houten vloer, wat niet alleen gunstig is voor de vloer zelf, maar ook voor u als bewoner. Als de gemeten waarden niet aan de norm voldoen, zal de Fidbox u direct waarschuwen en voorzien van instructies. Vooral bij houten vloeren in combinatie met vloerverwarming- of koelingssystemen is de Fidbox absoluut onmisbaar. Veel fabrikanten hebben onze dataloggers al opgenomen in hun leverings- en garantievoorwaarden.

Fidbox uw vloermonitor

Fidbox
Meten = weten,
Continu meten = zeker weten.

Om optimaal gebruik te maken van de Fidbox, is het belangrijk om regelmatig synchronisatie uit te voeren. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de gratis Fidbox App en een Bluetooth-verbinding. Tijdens het synchronisatie proces is het noodzakelijk om binnen een afstand van niet meer dan 3 meter van uw smartphone te zijn.

De Fidbox heeft een ondoordringbare beveiliging en is ongevoelig voor externe invloeden. Bovendien kan het dienen als legitiem bewijsmateriaal in juridische disputen.

Fidbox, de meet grafiek van onze dataloggers

Duidelijkheid

De Fidbox biedt waardevolle informatie over het klimaat van uw houten vloer, waardoor het een essentieel hulpmiddel is bij het opsporen van schade. Dit bespaart u de tijd en kosten die gepaard gaan met langdurig onderzoek. Met behulp van de Fidbox kunt u direct de oorzaak van schade achterhalen, waardoor uw verzekeraar sneller en betrouwbaarder schadeclaims kan afhandelen. Onze producten worden gebruikt door diverse doelgroepen, waaronder architecten, bouwbedrijven, installateurs, parketleggers, vloerleggers en tegelzetters.

Het belangrijkste doel bij het gebruik van de Fidbox is het monitoren en optimaliseren van het vloerklimaat om schade te voorkomen. De meetresultaten worden erkend door onafhankelijke deskundigen en spelen een cruciale rol bij geschillen.

Onze dataloggers zijn zo geprogrammeerd dat deze door geen enkele partij zijn te manipuleren.
Hierdoor is deze rechtsgeldig in de bewijsvoering bij geschillen.

Dat is duidelijk en prettig voor elke betrokken partij.

Inzicht met de Fidbox-app

De eindgebruiker kan deze meetwaardes controleren via de gratis App voor smartphone.
Dataloggers zoals de Fidbox synchroniseren veilig middels bluetooth verbinding met het apparaat en geeft waarschuwingen bij metingen die schadelijk kunnen zijn voor uw houten vloer.

Hulp nodig?

Fidbox synchroniseren
Fidbox - Fidbox V6

veelgestelde vragen

Wat is het bluetooth bereik?

In een gebouw is het Bluetooth-bereik ongeveer 5 meter, dat wil zeggen dat u binnen dit bereik moeten zijn voor synchronisatie met de Fidbox.

Heb ik genoeg aan 1 gebruikersaccount?

Ja het account kan tegelijkertijd op verschillende apparaten worden gebruikt. Er mag echter geen gegevenssynchronisatie door verschillende apparaten tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Kan ik mijn meetgegevens delen?

Ja, er is de mogelijkheid om de meetgegevens te “delen” met een ander Floorprotector gebruikersaccount. Ga hiervoor naar de instellingen van je Fidbox (de kleine knop met het potloodsymbool rechts van het serienummer) en scrol naar beneden “Meetgegevens delen”.

Wanneer kan ik de meetgegevens uitlezen?

De gegevens kunnen alleen worden gesynchroniseerd als de Fidbox ‘wakker’ is. Voordat de Fidbox in de vloer wordt geïnstalleerd, is hij elke 8 minuten voor de duur van 30 seconden wakker. Nadat het is geïnstalleerd en toegevoegd aan een gebruikersaccount, wordt het elke dag gedurende 2 uur gesynchroniseerd – synchronisatieperiode. Gedurende deze 2 uur is de Fidbox elke 2 minuten 30 seconden ‘wakker’.

Speelt het wifi-netwerk een rol bij synchronisatie?

Nee het type internetverbinding op uw apparaat is niet relevant. Je hebt alleen een actieve internetverbinding nodig om te synchroniseren.

Hoelang blijven de meetgegevens opgeslagen?

De meetgegevens worden voor onbepaalde tijd opgeslagen in onze database. We verwijderen geen meetgegevens.

Ik heb geen registratie e-mail ontvangen.

Controleer uw spam-map.

Hoe kan ik de meetgegevens uitlezen?

U kunt de meetgegevens op twee verschillende manieren synchroniseren:
1) Met onze mobiele ‘Fidbox’ app – gratis verkrijgbaar in de App Store of op Google Play.
2) Met onze betaalde FP Desktop Professional-software voor Windows of Mac. Hiervoor is de USB Bluetooth dongle nodig.

Ik zie meetgegevens voordat ik de Fidbox had.

De Fidbox meet vanaf het moment dat hij in de fabriek werd geïnitialiseerd, niet alleen nadat hij in uw vloer is geïnstalleerd. Deze gegevens kunnen ook worden onderdrukt, neem contact op met Floorprotector.

voor wie is de fidbox?

Fidbox voor woningbouwverenigingen

De Fidbox biedt een innovatief meetsysteem voor vastgoedprojecten. Door de actuele metingen kan er een garantiebelofte gedaan worden aan de belegger en de gebruiker. Bij eventuele schade is de oorzaak snel en betrouwbaar te achterhalen. Bij grote bouwprojecten die lange tijd leeg staan kan uitdroging of juist een te hoge vochtigheid schade als krimpen van de vloer of schimmel ontstaan. Ook vloeren, wanden, plafonds, deuren en zelfs meubels kunnen aangetast worden. De Fidbox app vertelt real time over het klimaat in een ruimte. Zo kunnen afwijkingen snel opgemerkt en bestreden worden. Fidbox is ideaal voor de bouwinspectie of verantwoordelijken voor het onderhoud van een ruimte. Via bluetooth en de gratis Fidbox app is er altijd informatie beschikbaar over het klimaat in lege appartementen en kantoren.

Fidbox voor parketfabrikanten

De natuurlijke aard van parketvloeren en houten vloeren maken ze kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf. De productie is een nauwkeurig proces om werkingsvrije vloeren te realiseren, maar ook de omgeving heeft invloed. De klimaattechniek in nieuwbouw heeft een vlucht genomen, en de parketfabrikant dient hier tegenwoordig ook rekening mee te houden bij de productie van vloeren. Onnodige schadeclaims kunnen worden voorkomen door het gebruik van een Fidbox verplicht te stellen vanaf de datum van installatie. De data uit de Fidbox kan bovendien meer inzicht geven in de techniek en het klimaat voor zowel de eigenaar van de vloer als de fabrikant. Met de Fidbox kan men kiezen voor een natuurlijk product als een parketvloer zonder angst voor onnodige schade. Om bovenstaande redenen hebben de meeste parketfabrikanten het gebruik van de Fidbox al opgenomen in hun algemene voorwaarden.

Fidbox voor architecten

Architecten gebruiken de Fidbox bij het inzichtelijk krijgen en beheersen van het binnenklimaat van een ruimte. Zo wordt moderne architectuur makkelijk gecombineerd met leefbaarheid en kwaliteit. Een ongezond binnenklimaat kan zorgen voor problemen als schimmel en werking van houten vloeren, iets dat eventueel verhaald zou kunnen worden op de architect. De Fidbox ondersteunt de architect in het werken met technische oplossingen voor een optimaal binnenklimaat. Al vele architecten werken met de Fidbox, onder andere voor leegstaande appartementen en kantoren.

Fidbox voor vloerleggers

De professionele vloerlegger gaat voor de beste klanttevredenheid. Behalve het leggen van de vloer is ook het gebruik daarna belangrijk voor de kwaliteit gedurende de garantieperiode. Om klanten te kunnen adviseren in het juiste gebruik van de vloer, en daarmee de klantrelatie goed te houden, is de Fidbox onmisbaar. Hiermee kunnen meetgegevens aangeleverd worden om schade te verklaren, maar kan de gebruiker ook de juiste tips krijgen om de vloer goed te onderhouden. Zorg daarom altijd voor installatie van een Fidbox onder een houten- of parketvloer.

Fidbox voor eindgebruikers

Een parketvloer of houten vloer is een prachtig aanwinst in elke woning. Vanzelfsprekend wilt u dat de vloer vele jaren mee gaat. Met de Fidbox en de Fidbox app heeft u altijd controle over het klimaat in de ruimte, en daarmee de staat van de houten vloer. Temperatuur en luchtvochtigheid hebben effect op de levensduur van de vloer. De Fidbox waarschuwt bij waarden die schadelijk zijn voor de vloer en adviseert veranderingen, zoals het verlagen of verhogen van de temperatuur, ventileren of bevochtigen. De klimaatschommelingen die worden aangegeven door de Fidbox zijn tevens van invloed op uw eigen gezondheid. Met de app is er een actieve monitoring voor een gezond binnenklimaat! Al veel parketleggers en fabrikanten werken met een Fidbox voor een langere levensduur van het product. Negatieve klimatologische omstandigheden in de ruimte zijn een mogelijk gevaar voor de gezondheid; door de App te gebruiken, heb je de mogelijkheid van actieve monitoring voor een gezond binnenklimaat. Eis van uw parketlegger dat deze een Fidbox installeert in uw parketvloer of houten vloer. Veel parketfabrikanten zullen dit ook voorschrijven in de algemene voorwaarden. Zelf een Fidbox aanschaffen kan ook.

Bekijk ook de; HmboxEasylogger

Meer weten?

Heeft u vragen over onze producten dan kunt u natuurlijk rustig contact met ons opnemen.

Floorprotector - Benno Broen - Fidbox - Fidbox V6

Dé revolutionaire technologie voor Optimale Vloerzorg. De Fidbox:

In een wereld waar technologie zich razendsnel ontwikkelt, komt de Fidbox als een baanbrekende innovatie op het gebied van vloerzorg. Maar wat maakt deze zo uniek en waarom is het een must-have voor elke huiseigenaar en vloerspecialist? Ontdek het hier.

Wat is de Fidbox precies?

De Fidbox is niet zomaar een gadget; het is een geavanceerd monitoringsysteem dat essentiële gegevens zoals temperatuur en vochtigheid vastlegt. Hierdoor kun je de omstandigheden van je vloer in real-time volgen en eventuele problemen vroegtijdig detecteren.

Waarom elke vloer de Fidbox nodig heeft:

  1. Bescherm je investering: Met de dataloggers van floorprotector kun je de staat van je vloer monitoren en zo de levensduur ervan verlengen.
  2. Proactieve zorg: Voorkom schade voordat het optreedt door veranderingen in je vloeromstandigheden snel te detecteren.
  3. Gebruiksgemak: Dankzij een intuïtieve interface is de Fidbox gemakkelijk te gebruiken, waardoor je altijd up-to-date bent over de conditie van je vloer.
  4. Duurzaamheid: Door de conditie van je vloer te monitoren en te optimaliseren met de Fidbox, verminder je de noodzaak voor vroegtijdige reparaties of vervangingen.

Hoe de Fidbox de standaard zet in de vloerindustrie:

In een branche waar kwaliteit en duurzaamheid van essentieel belang zijn, biedt de Fidbox een innovatieve oplossing die ongeëvenaard is. Steeds meer vloerspecialisten en huiseigenaren kiezen voor de dataloggers van floorprotector vanwege de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid die het biedt.
Als je op zoek bent naar de beste technologie om je vloer in topconditie te houden, dan is de Fidbox je antwoord. Het is meer dan alleen een apparaat; het is je partner in het waarborgen van de kwaliteit, duurzaamheid en schoonheid van je vloer. Zorg dat je vooroploopt in vloerzorg; kies voor de Floor Protector.