Fidbox

De Fidbox is uw innovatieve vloermonitor. Naast innovatief, slim en veilig is de Fidbox onzichtbaar voor het oog. Dit vanwege het monteren onderin de parketvloer of houten vloer. De Fidbox geeft een helder beeld van het vloerklimaat en een goed vloerklimaat is niet alleen prettig voor de vloer, maar ook voor de bewoners. Wanneer het vloerklimaat niet voldoet zal de Fidbox waarschuwen en u instrueren wat te doen. Bij vloeren in combinatie met vloerverwarming- of verkoeling is het een echte aanrader.
Veel fabrikanten hebben de Fidbox dan ook opgenomen in hun leveringsvoorwaarden.

Fidbox

Meten = weten, continu meten = zeker weten.

Voor optimaal gebruik van de Fidbox dient deze wekelijks dan wel twee wekelijks gesynchroniseerd te worden. De synchronisatie gebeurt via de gratis Fidbox App en een Bluetooth verbinding. Tijdens de synchronisatie dient u zich binnen een straal van maximaal 3 meter te begeven met uw smartphone of tablet.

De verbinding is optimaal beveiligd en niet te beïnvloeden. De Fidbox is te gebruiken als rechtsgeldige bewijsvoering bij geschillen over de kwaliteit van een vloer. De Fidbox levert gegarandeerd correcte en relevante informatie.

Fidbox

Duidelijkheid bij schade

De Fidbox geeft waardevolle informatie waarmee schade aan de vloer voorkomen kan worden. Ook kan het gebruikt worden om aan te tonen waardoor schade aan een parketvloer is ontstaan. Hiermee wordt langdurig en kostbaar onderzoek bespaard.

Met gebruik van de Fidbox is de oorzaak, en daarmee de verantwoordelijke, direct inzichtelijk. Schadeclaims kunnen zo sneller en betrouwbaarder worden afgerond.
Doelgroepen die gebruik maken van onze producten zijn onder ander: architecten, bouwbedrijven, installateurs, parketleggers, vloerleggers en tegelzetters.

Het belangrijkste uitgangspunt bij het gebruik is uiteraard het monitoren en optimaliseren van het vloerklimaat om eventuele schade te voorkomen. Ook onafhankelijke deskundigen erkennen de meetresultaten en maken het een belangrijk element bij geschillen.

Onze dataloggers zijn zo geprogrammeerd dat deze door geen enkele partij kunnen worden gemanipuleerd.
Hierdoor is deze rechtsgeldig in de bewijsvoering bij geschillen.

Dat is prettig voor elke betrokken partij.

Inzicht met de app

De eindgebruiker kan deze meetwaardes controleren via de gratis App voor smartphone of tablet. De Fidbox synchroniseert middels bluetooth verbinding met het apparaat en geeft waarschuwingen bij metingen die schadelijk kunnen zijn voor de vloer.

Hulp nodig?

Fidbox

veelgestelde vragen

Wat is het bluetooth bereik van de Fidbox?

In een gebouw is het Bluetooth-bereik ongeveer 5 meter, dat wil zeggen dat u binnen dit bereik moeten zijn voor synchronisatie met de Fidbox.

Heb ik genoeg aan 1 gebruikersaccount?

Ja het account kan tegelijkertijd op verschillende apparaten worden gebruikt. Er mag echter geen gegevenssynchronisatie door verschillende apparaten tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Kan ik mijn meetgegevens delen?

Ja, er is de mogelijkheid om de meetgegevens te “delen” met een ander Floorprotector gebruikersaccount. Ga hiervoor naar de instellingen van je Fidbox (de kleine knop met het potloodsymbool rechts van het serienummer) en scrol naar beneden “Meetgegevens delen”.

Wanneer kan ik de Fidbox-meetgegevens uitlezen?

De gegevens kunnen alleen worden gesynchroniseerd als de Fidbox ‘wakker’ is. Voordat de Fidbox in de vloer wordt geïnstalleerd, is hij elke 8 minuten voor de duur van 30 seconden wakker. Nadat het is geïnstalleerd en toegevoegd aan een gebruikersaccount, wordt het elke dag gedurende 2 uur gesynchroniseerd – synchronisatieperiode. Gedurende deze 2 uur is de Fidbox elke 2 minuten 30 seconden ‘wakker’.

Speelt het wifi-netwerk een rol bij synchronisatie?

Nee het type internetverbinding op uw apparaat is niet relevant. Je hebt alleen een actieve internetverbinding nodig om te synchroniseren.

Hoelang blijven de meetgegevens opgeslagen?

De meetgegevens worden voor onbepaalde tijd opgeslagen in onze database. We verwijderen geen meetgegevens.

Ik heb geen registratie e-mail ontvangen.

Controleer uw spam-map.

Hoe kan ik de meetgegevens van de Fidbox uitlezen?

U kunt de meetgegevens op twee verschillende manieren synchroniseren:
1) Met onze mobiele ‘Fidbox’ app – gratis verkrijgbaar in de App Store of op Google Play.
2) Met onze betaalde FP Desktop Professional-software voor Windows of Mac. Hiervoor is de USB Bluetooth dongle nodig.

Ik zie meetgegevens voordat ik de Fidbox had.

De Fidbox meet vanaf het moment dat hij in de fabriek werd geïnitialiseerd, niet alleen nadat hij in uw vloer is geïnstalleerd. Deze gegevens kunnen ook worden onderdrukt, neem contact op met Floorprotector.

voor wie is de fidbox?

Fidbox voor woningbouwverenigingen

De Fidbox biedt een innovatief meetsysteem voor vastgoedprojecten. Door de actuele metingen kan er een garantiebelofte gedaan worden aan de belegger en de gebruiker. Bij eventuele schade is de oorzaak snel en betrouwbaar te achterhalen. Bij grote bouwprojecten die lange tijd leeg staan kan uitdroging of juist een te hoge vochtigheid schade als krimpen van de vloer of schimmel ontstaan. Ook vloeren, wanden, plafonds, deuren en zelfs meubels kunnen aangetast worden. De Fidbox app vertelt real time over het klimaat in een ruimte. Zo kunnen afwijkingen snel opgemerkt en bestreden worden. Fidbox is ideaal voor de bouwinspectie of verantwoordelijken voor het onderhoud van een ruimte. Via bluetooth en de gratis Fidbox app is er altijd informatie beschikbaar over het klimaat in lege appartementen en kantoren.

Fidbox voor parketfabrikanten

De natuurlijke aard van parketvloeren en houten vloeren maken ze kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf. De productie is een nauwkeurig proces om werkingsvrije vloeren te realiseren, maar ook de omgeving heeft invloed. De klimaattechniek in nieuwbouw heeft een vlucht genomen, en de parketfabrikant dient hier tegenwoordig ook rekening mee te houden bij de productie van vloeren. Onnodige schadeclaims kunnen worden voorkomen door het gebruik van een Fidbox verplicht te stellen vanaf de datum van installatie. De data uit de Fidbox kan bovendien meer inzicht geven in de techniek en het klimaat voor zowel de eigenaar van de vloer als de fabrikant. Met de Fidbox kan men kiezen voor een natuurlijk product als een parketvloer zonder angst voor onnodige schade. Om bovenstaande redenen hebben de meeste parketfabrikanten het gebruik van de Fidbox al opgenomen in hun algemene voorwaarden.

Fidbox voor architecten

Architecten gebruiken de Fidbox bij het inzichtelijk krijgen en beheersen van het binnenklimaat van een ruimte. Zo wordt moderne architectuur makkelijk gecombineerd met leefbaarheid en kwaliteit. Een ongezond binnenklimaat kan zorgen voor problemen als schimmel en werking van houten vloeren, iets dat eventueel verhaald zou kunnen worden op de architect. De Fidbox ondersteunt de architect in het werken met technische oplossingen voor een optimaal binnenklimaat. Al vele architecten werken met de Fidbox, onder andere voor leegstaande appartementen en kantoren.

Fidbox voor vloerleggers

De professionele vloerlegger gaat voor de beste klanttevredenheid. Behalve het leggen van de vloer is ook het gebruik daarna belangrijk voor de kwaliteit gedurende de garantieperiode. Om klanten te kunnen adviseren in het juiste gebruik van de vloer, en daarmee de klantrelatie goed te houden, is de Fidbox onmisbaar. Hiermee kunnen meetgegevens aangeleverd worden om schade te verklaren, maar kan de gebruiker ook de juiste tips krijgen om de vloer goed te onderhouden. Zorg daarom altijd voor installatie van een Fidbox onder een houten- of parketvloer.

Fidbox voor eindgebruikers

Een parketvloer of houten vloer is een prachtig aanwinst in elke woning. Vanzelfsprekend wilt u dat de vloer vele jaren mee gaat. Met de Fidbox en de Fidbox app heeft u altijd controle over het klimaat in de ruimte, en daarmee de staat van de houten vloer. Temperatuur en luchtvochtigheid hebben effect op de levensduur van de vloer. De Fidbox waarschuwt bij waarden die schadelijk zijn voor de vloer en adviseert veranderingen, zoals het verlagen of verhogen van de temperatuur, ventileren of bevochtigen. De klimaatschommelingen die worden aangegeven door de Fidbox zijn tevens van invloed op uw eigen gezondheid. Met de app is er een actieve monitoring voor een gezond binnenklimaat! Al veel parketleggers en fabrikanten werken met een Fidbox voor een langere levensduur van het product. Negatieve klimatologische omstandigheden in de ruimte zijn een mogelijk gevaar voor de gezondheid; door de App te gebruiken, heb je de mogelijkheid van actieve monitoring voor een gezond binnenklimaat. Eis van uw parketlegger dat deze een Fidbox installeert in uw parketvloer of houten vloer. Veel parketfabrikanten zullen dit ook voorschrijven in de algemene voorwaarden. Zelf een Fidbox aanschaffen kan ook.

Bekijk ook de; HmboxEasylogger

Meer weten?

Heeft u vragen over onze producten dan kunt u natuurlijk rustig contact met ons opnemen.