Thermische camera

Met de thermische camera monitort Floor Protector voor klanten met enige regelmaat het vloerverwarming systemen op locatie. Daarmee zijn we meer dan alleen een producent en leverancier van dataloggers.
Wanneer we een locatie bezoeken, zien we met onze thermische camera wat u niet ziet. Hoewel de meeste vloerverwarming systemen vakkundig worden aangelegd en geïnstalleerd, zien we met regelmaat toch dat er enkele schoonheidsfoutjes aanwezig zijn. Met de thermische camera zien we een verschil in temperatuur, zo zien we ook of het schoonheidsfoutje kwaad kan of niet. Op de foto hieronder: bepaalde slangen liggen te kort naast elkaar. Maar de temperatuur afwijking blijft binnen de toegestane tolerantie.

Thermische camera
Mooi verdeelde groepen, maar toch zijn er schoonheid foutjes.

Vloerverwarming is de meest rendabele manier van verwarmen. Dit heeft te maken met een veel lagere invoertemperatuur, deze ligt tussen de 35ºC en 40ºC. Bij radiatoren ligt de invoer temperatuur tussen de 55ºC tot wel 70ºC. Daarbij geeft vloerverwarming u de gelijkmatige warmte onderuit. In de foto hieronder zien we door de thermische camera linksboven het binnenkomen van de leidingen. Maar in het midden van de vloer zit een warmte afgifte probleem.

Slecht verdeelde groepen worden duidelijk zichtbaar met de thermische camera
Slecht verdeelde groepen.

Onze dataloggers zoals de Fidbox en de Easylogger communiceren met u. Zij voorzien u van zeer waardevolle informatie. Elke vloer verdiend een datalogger.

Startset Floorprotector