Inzicht van A tot Z.

Inzicht van A tot Z.

Als producent of leverancier van vloeren heb je veel controle over het proces tot aan het moment dat de materialen worden uitgeleverd en verwerkt. Je hebt zorgvuldig dealers uitgekozen en goede afspraken gemaakt. Maar wat gebeurt er als het materiaal niet goed wordt verwerkt? Hoe toon je aan waar de verantwoordelijkheid ligt?

Als controlfreak kan dit een bron van onzekerheid zijn. Je moet ineens vertrouwen geven aan anderen om het werk goed te doen. Maar wat als er iets misgaat? Wie is dan verantwoordelijk? En hoe los je dat op zonder al te veel kosten?

Producenten en leveranciers komen vaak uit coulance hun klanten tegemoet, maar dit kan een dure aangelegenheid zijn en lost niet altijd het probleem op. Gelukkig is er nu een oplossing: de dataloggers van Floor Protector.

Met deze dataloggers krijgen alle partijen inzicht in het proces, waardoor klachten kunnen worden geanalyseerd en in de toekomst worden voorkomen. Zo creëer je een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Maar wat doet deze datalogger precies? De Fidbox van Floor Protector is een kleine datalogger die tijdens de installatie in de vloer wordt ingebouwd. Deze datalogger meet en registreert vervolgens verschillende parameters zoals temperatuur en vochtigheid onder de geïnstalleerde vloer.

De Fidbox kan communiceren met u de eindgebruiker van uw vloeren. Zo krijgt deze realtime informatie over de klimatologische van uw product en kan deze eventuele problemen voorkomen dan wel tijdig melden.

Helaas zijn niet alle problemen te voorkomen, denk hierbij aan schades die ontstaan tijdens de afwezigheid van de bewoner. Maar geen paniek, de Fidbox registreert elke 8 uur en brengt ook de oorzaak van deze schade in beeld.

Ook voor de vakman biedt de Fidbox voordelen. Zo kan deze eenvoudig controleren of er na installatie sprake is geweest van eventuele problemen zoals te hoge of te lage vochtigheid, dan wel een te hoge vloertemperatuur of extreme temperatuurverschillen.

Daarnaast kunnen klanten ook gebruik maken van de datalogger om inzicht te krijgen in hun vloergebruik en eventuele problemen tijdig op te sporen. Zo voorkom je onnodige kosten en irritaties bij alle betrokken partijen.

Kortom, met de Fidbox van Floor Protector creëer je een transparant proces waarbij alle betrokken partijen inzicht hebben in het gebruik van de vloer. Hierdoor kunnen klachten snel worden opgelost en voorkomen worden in de toekomst. Dit zorgt niet alleen voor een win-win situatie, maar ook voor meer vertrouwen en samenwerking tussen producent/leverancier, vakman en klant.

Europese fabrikanten als Kahrs, Bauwerk, Haro, Boen, Hoco, Hinterseer, Meister, Weitzer Parkett, etc. Hebben daarom de Fidbox opgenomen in hun installatie voorwaarden.

Benno Broen
www.floorprotector.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!