Inzicht geeft vertrouwen

Wettelijk is de Fidbox niet verplicht, terwijl de Fidbox wel wordt voorgeschreven door branche organisaties en parketfabrikanten en parket leveranciers. Hoe zit dat?

De parketindustrie heeft jarenlang gewerkt aan het ontwikkelen van hun producten. Dit is logisch, omdat de meeste parketfabrikanten wereldwijd zaken doen. Het is een industrie die veel tijd en inspanning steekt in het creëren van kwaliteitsproducten waar klanten op kunnen vertrouwen.

Er zijn echter bepaalde situaties waarin parketfabrikanten geen controle hebben over wat er met hun producten gebeurt nadat ze zijn verkocht en geïnstalleerd. Een van deze situaties is bijvoorbeeld wanneer vocht- of temperatuurniveaus sterk fluctueren in de omgeving van de vloer.

Om deze onvoorspelbare factoren te verminderen, hebben brancheorganisaties en parketleveranciers besloten om de Fidbox voor te schrijven.

De Fidbox registreert elke 8 uur de vochtwaarde en temperatuur van zowel de dekvloer als de parketvloer. Op zichzelf lijken deze gegevens misschien niet zo belangrijk, maar met behulp van meldingen kan een klant potentiële schade aan hun vloeren voorkomen.

Mocht er toch iets misgaan, dan biedt transparante informatie een geruststellende oplossing voor alle betrokken partijen.

Het feit dat het gebruik van de Fidbox door brancheorganisaties en parketleveranciers wordt gepromoot, is een duidelijk teken dat de industrie samenwerkt om klanten te beschermen tegen onvoorziene problemen.

Maar waarom is de Fidbox niet verplicht voor alle parketinstallaties?

Hoewel het gebruik van de Fidbox inderdaad wordt aanbevolen door brancheorganisaties en parketleveranciers, is het nog steeds niet wettelijk verplicht gesteld. Dit betekent dat sommige bedrijven mogelijk geen Fidbox gebruiken bij hun parketinstallaties.

De reden hiervoor heeft voornamelijk te maken met de kosten. De aanschaf- en installatiekosten van een Fidbox kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het type vloer, de grootte van de ruimte en de locatie van het gebouw.

Het kan ook zijn dat sommige klanten simpelweg niet op de hoogte zijn van het bestaan ​​van de Fidbox of niet overtuigd zijn van de noodzaak ervan.

Natuurlijk is er altijd een risico verbonden aan elke investering die men doet. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een Fidbox. Hoewel deze apparaten veel potentiële problemen kunnen voorkomen, kunnen ze nooit alle mogelijke problemen volledig elimineren.

Toch blijft de Fidbox een belangrijke tool voor iedereen die houten vloeren installeert of onderhoudt. Het biedt extra zekerheid voor klanten en kan helpen om eventuele schade te minimaliseren als er toch iets misgaat.

Als u een vloer heeft die is geïnstalleerd zonder Fidbox, is het misschien de moeite waard om te overwegen er alsnog een te installeren. Het kan u helpen om uw vloer in topconditie te houden en eventuele problemen tijdig op te sporen voordat ze uit de hand lopen.

Inzicht geeft vertrouwen en met de Fidbox kunt u dat inzicht krijgen. Het biedt transparante informatie over de vochtwaarde en temperatuur van uw parketvloer zodat u altijd op de hoogte bent van mogelijke risico’s.

Het feit dat brancheorganisaties en parketleveranciers dit apparaat aanbevelen, geeft aan hoe belangrijk het is om uw investering in uw houten vloeren te beschermen. En hoewel het gebruik van een Fidbox niet wettelijk verplicht is, kan het wel bijdragen aan een betere bescherming van uw vloeren en daarmee ook aan meer gemoedsrust voor uzelf als klant.

Is de Fidbox verplicht