Hmbox

De Hmbox gemonteerd op een zandcement dekvloer

De Hmbox is inzetbaar voor het in balans uitlezen van diverse afwerkvloeren waaronder: zandcement, anhydriet en magnesiet. Het zorgt voor een continue meting van de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het vochtpercentage, ideaal om het juiste moment van de vloer installatie te bepalen.

De Hmbox wordt op de grond verlijmd en via de App gekoppeld aan uw smartphone of tablet. Via een unieke meet registratie elke 3 uur, kunt u elke 24 uur de nieuwste meet gegevens vanaf elke locatie opvragen.

De Hmbox geeft u inzicht in de leg geschiktheid van de dekvloer

Meten = weten, continu meten = zeker weten

De Hmbox staat in verbinding met de smartphone en verzend de uitgevoerde metingen: vochtigheid en temperatuur van de dekvloer wordt vergeleken met de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur van de ruimte om zo het juiste tijdstip te bepalen voor het leggen van de vloerafwerking.

Alle gegevens worden opgeslagen en gedeeld met smartphone of tablet via de App. Het alarm voorkomt diefstal en de bewegingssensor geeft u gelijk een waarschuwing. Het bepalen van de optimale timing levert een grote kostenbesparing op.

De complete hmbox koffer

Hoe werkt de Hmbox?

De Hmbox kan worden bevestigd aan de vloer via de aluminium ring. In de holte van deze ring bevinden zich de sensoren voor temperatuur en vochtigheid van de afwerkvloer.

Sensoren aan de bovenzijde meten de luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte. Op basis van deze data bepaalt u het geschikte moment voor het plaatsen van de vloerbekleding.

Inzicht met de app

De Hmbox is inzetbaar voor het aflezen van de status van diverse materialen, waaronder afwerkvloeren van zandcement en anhydriet. Het zorgt voor een continue meting van de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het vochtpercentage, ideaal om het juiste moment van installatie te bepalen.

Deze wordt op de grond verlijmd en gekoppeld aan uw smartphone en de centrale server van Floor Protector. Via een unieke registratie kunt u elke 24 uur deze gegevens opvragen.

Hulp nodig

Bekijk onze video-handleiding op Youtube!

Hmbox metingen

veelgestelde vragen

Hoe werkt de meetmethode met de HMBox?

Het bedrijf Floorprotector heeft samen met de Universiteit in Pinkafeld een aluminium ring ontwikkeld, die door de gekozen afmetingen een blokkerende werking heeft op alle gangbare dekvloeren, zodat onder deze ring het gemiddelde dekvloervocht wordt afgezet en gemeten in de meetkamer.

Hoe lang duurt het tot de eerste meting?

De HMBox verzendt de meetgegevens tweemaal per dag (elke 12 uur) naar onze database met behulp van GSM-transmissie. Normaal gesproken ziet u de gegevens in uw gebruikersaccount na 24 uur (2 GSM-synchronisatie). Dit hangt echter af van de aard van het te meten oppervlak.

Waarom meet de HMBox ook het binnenklimaat?

Het binnenklimaat is een belangrijk criterium, of een dekvloer nu wel of niet droogt. Als een grenswaarde van 65 HM% moet worden bereikt, moet deze in de ruimte droger zijn dan deze 65 HM%, omdat de dekvloer anders geen vocht aan de luchtlaag boven de dekvloer kan geven. Als hygroscopisch onderdeel probeert de dekvloer zijn vocht aan te passen aan het binnenklimaat.

De HMBox heeft geen of slechte GSM-ontvangst.

De HMBox kan geen verbinding maken met onze database, wat betekent dat er geen meetgegevens kunnen worden verzonden. In dit geval kan de HMBox echter nog altijd ter plaatse worden uitgelezen met Bluetooth.

Welke batterijen heeft de HMBox nodig?

4x Energizer Ultimate Lithium AA (L91)

Werkt de HMBox op gipsbeton (Anhydriet)?

Ja

Waarom neemt de luchtvochtigheid in het begin toe?

Na het installeren van een HMBox op de bouwplaats duurt het even voordat het vereiste gemiddelde klimaat in de meetkamer is ontstaan. Aan het begin van elke meting kan het vastgestelde vocht dus sterk stijgen.

Is er een manier om de meetgegevens naar iemand te sturen?

Ja, ga hiervoor naar de instellingen van je HMBox (de kleine knop met het potloodsymbool) en scrol helemaal naar beneden. Gebruik hiervoor de functie “Meetgegevens delen”.
LET OP, de meetgegevens kunnen alleen worden gedeeld met een ander geregistreerd Floorprotector gebruikersaccount.

Wat zijn de kosten van gegevensoverdracht?

In het eerste jaar zijn de kosten van datatransmissie inbegrepen in de aankoopprijs. Vanaf het tweede jaar heb je de mogelijkheid om dit onbeperkt datapakket met 12 maanden uit te breiden met Floorprotector software. De prijs hiervoor is € 60,- per jaar!

Voor welke dekvloeren en ondergronden is de HMBox geschikt?

De HMBox is geschikt voor alle dekvloeren en ondergronden.

Welke grenswaarden gelden bij het meten met de HMBox?

De grenswaarden bij het meten met de HMBox worden als volgt gedefinieerd:
– voor dekvloeren zonder vloerverwarming bij 65% rel. vocht
– voor dekvloeren met vloerverwarming op 60% rel. vocht.
LET OP: Als de fabrikant van uw vloer andere grenswaarden heeft gedefinieerd, gelieve dan de grenswaarden van hun product informatie bladen na te leven.

Tot welke dikte meet de HMBox precies?

De HMBox is geschikt voor dekvloerdiktes van 4-9 cm en meet het gemiddelde vocht over de gehele doorsnede in dit gebied.
(bijv .: dekvloer met 8 cm = het meetresultaat van de HMBox komt overeen met het vochtgehalte op 4 cm diepte. 8: 2 = 4)
Voor een dekvloer die dikker is dan 10 cm, moet u een gat boren met een diepte van 40% van de totale dikte van de dekvloer en de HMBox erop plaatsen. Laat de installateur de boorplek bepalen.

Kan ik gegevens ophalen zonder GSM ontvangst?

Nee

Welke tool is nodig om de HMBox te openen?

De HMBox is te openen met een Torx T20 schroevendraaier.

Wanneer kan de HMBox op gipsbeton worden geplaatst?

De relatieve vochtigheid moet lager zijn dan 80%.

Hoe lang blijven de meetgegevens in de software?

De meetgegevens worden voor onbepaalde tijd opgeslagen in onze database. We verwijderen geen meetgegevens.

Wat is het bluetooth bereik van de HMBox?

Het Bluetooth-bereik in het gebouw is ongeveer 7 m.

Is er een diefstalbeveiliging voor de HMBox?

Het bedrijf Floorprotector heeft ook een alarm ingebouwd in de HMBox, die wordt geactiveerd als iemand de HMBox tijdens de meting illegaal probeert te verwijderen. Vervolgens wordt een alarm met 100 decibel geactiveerd en wordt er een melding naar de eigenaar gestuurd. De HMBox is ook al voorzien van de nieuwe SIM-chip, waarmee het mogelijk is om de HMBox te lokaliseren. Het systeem is zo ontworpen dat niemand behalve de eigenaar (gebruikersaccount) met de HMBox kan werken.

Bekijk ook de; FidboxEasylogger

meer weten?

Heeft u vragen over onze producten dan kunt u natuurlijk rustig contact met ons opnemen. .