Hmbox: de innovatieve revolutie in vochtmetingen van Floorprotector

Hmbox: de innovatieve revolutie in vochtmetingen van Floorprotector

In de wereld van vloeren en bouwprojecten is het meten van het vochtgehalte in dekvloeren een cruciale stap om de kwaliteit en duurzaamheid van het eindresultaat te waarborgen. Traditionele meetmethodes zoals de Cm-methode en KRL-metingen hebben hun waarde bewezen. Ze brengen echter ook uitdagingen met zich mee. Floorprotector, een voorloper op het gebied van niet-destructieve metingen, heeft met de Hmbox een revolutionair alternatief ontwikkeld dat verder gaat dan deze traditionele methodes. In deze blog verkennen we de voordelen van de Hmbox en waarom deze geavanceerde tool de toekomst van vochtmetingen in de bouwsector is.

Data gedreven innovatie bij Floorprotector:

Als innovatief en data-gedreven bedrijf is Floorprotector voortdurend bezig met het optimaliseren van zijn producten. Door continu meetdata te verzamelen zoals temperatuur- en vochtwaarden van dekvloeren, materialen en ruimtes zijn we in staat geweest onze sensoren te verfijnen en nauwkeuriger af te stellen. Dit proces van voortdurende innovatie heeft ons in staat gesteld de Hmbox continu door te ontwikkelen tot een geavanceerde datalogger die veel meer kan dan enkel vocht meten.

De Hmbox biedt een uniek inzicht in het droogproces van dekvloeren. Niet alleen door de vocht- en temperatuurwaarden van de dekvloer zelf te meten maar ook die van de omgeving. Dit inzicht stelt vakmensen in staat om problemen in het droogproces sneller te identificeren en beter te begrijpen. Bijvoorbeeld waarom een dekvloer vertraagd droogt. Dankzij de ingebouwde opslagfunctie en connectiviteit via een app, kan de meetdata eenvoudig worden gedeeld met opdrachtgevers. Dit komt de transparantie en samenwerking ten goede.

De meerwaarde van de Hmbox ten opzichte van de Cm- en KRL-Meting

De Cm-meting wordt traditioneel gezien als een van de betrouwbaarste methodes om het vochtgehalte in een dekvloer te meten. Echter kent deze methode enkele nadelen:

  • Het is een destructieve methode: er moet letterlijk in de dekvloer gehakt worden om een monster te nemen.
  • De methode is gevoelig voor fouten zoals niet schoon werken, onnauwkeurig wegen of materiaal toevoegingen.
  • Het biedt slechts één enkele momentopname van de vochtwaarden.

De KRL-meting (Korrespondierende Relatieve Luftfeuchte oftewel Overeenkomstige Relatieve Vochtigheid) wordt gezien als een verbetering ten opzichte van de Cm-meting. Gezien deze betrouwbaarder is in het meten van het resterende vochtgehalte. Echter net als de Cm-meting is het nog steeds een destructieve en eenmalige meting. 

Hier biedt de Hmbox een duidelijke meerwaarde. De Hmbox combineert het beste van beide werelden zonder de nadelen:

  • Niet-destructieve meting: geen hak- of breekwerk nodig. Hierdoor wordt schade aan de dekvloer voorkomen.
  • Aaneengesloten meetdata: de Hmbox verzamelt continu meetdata van zowel de dekvloer als de omgeving, wat een compleet beeld geeft van het droogproces.
  • Op afstand uitleesbaar: dankzij de ingebouwde GSM-transponder kunnen de gegevens op afstand worden uitgelezen en gedeeld via de Floorprotector app. Dit is niet alleen handig, het bespaart ook tijd en kosten.
  • Waarschuwingen bij afwijkingen: de Hmbox laat direct zien wanneer de vooraf ingestelde parameters worden overschreden zodat er snel kan worden ingegrepen.

Een bijkomend voordeel is dat de Hmbox ook kan worden gebruikt voor een KRL-meting. Echter dan met alle voordelen van de continue monitoring en dataopslag. Zo heb je altijd inzicht in de actuele toestand van de dekvloer zonder dat je een momentopname hoeft te maken.

Rechtsgeldig in Europa

Een ander belangrijk pluspunt van de Hmbox is dat de meetdata rechtsgeldig is in heel Europa. Dit betekent dat de data gebruikt kan worden bij juridische geschillen. Dit maakt de Hmbox niet alleen een technisch geavanceerde oplossing. Tegelijk ook een betrouwbare partner voor elke vloerspecialist of bouwprofessional die zijn werk wil ondersteunen met waterdichte bewijzen.

De Voordelen van de Hmbox op een Rij

  • Niet-destructieve meetmethode: geen hak- of breekwerk nodig waardoor er geen schade aan de dekvloer ontstaat.
  • Voortdurende monitoring: in plaats van een momentopname biedt de Hmbox aaneengesloten meetdata.
  • Meet zowel de dekvloer als de omgeving: geeft een completer beeld van het droogproces.
  • Op afstand uitleesbaar en deelbaar: via GSM-transponder en de Floorprotector app.
  • Automatische waarschuwingen: bij afwijkende vocht- of temperatuurwaarden.
  • Rechtsgeldig in heel Europa: een betrouwbare en erkende meetmethode.

Enkele nadelen van de Hmbox

Hoewel de Hmbox een zeer geavanceerd meetinstrument is, zijn er een paar situaties waarin deze niet optimaal functioneert:

  • De Hmbox is niet geschikt voor dekvloeren met een restvochtgehalte van boven de 3%.
  • De Hmbox kan niet gebruikt worden voor het opstookprotocol.

Blijf voorop lopen met de Hmbox

Wil je de nieuwste technologie gebruiken voor vochtmetingen en schade aan vloeren voorkomen? Laat je scholen in het gebruik van de Hmbox en wees up-to-date met de meest betrouwbare meetmethodes in de sector. Floorprotector blijft zijn producten en technologieën ontwikkelen. Met de Hmbox haal je de toekomst van vochtmetingen in huis. 

Kortom de Hmbox biedt alles wat de traditionele Cm- en KRL-metingen niet kunnen: nauwkeurigheid, gemak en continuïteit zonder de dekvloer te beschadigen. Geef jezelf en je klanten het vertrouwen van betrouwbare en uitgebreide meetdata met de Hmbox.