Het opstook protocol.

Het opstook protocol is van belang voor elke afwerkvloer die voorzien is van vloerverwarming, dit is in tegenstelling van de vochtmeting van cruciaal belang ongeacht de eindafwerking.
Het opstook protocol is bedoeld om op een gecontroleerde manier de spanning uit het materiaal te halen.

Wanneer men het opstook protocol wel doorvoert kunnen eventuele gebreken gelijk worden geconstateerd en kan men hierop actie ondernemen.
Het geheel niet of niet correct doorlopen van een opstook protocol brengt grote risico’s met zich mee. Zo kunt u de eventuele breuklijnen niet zien, met het risico dat deze zich zullen aftekenen in uw gietvloer, pvc vloer of tegel vloer.

Elke vloerlegger is verplicht om voor aanvang van zijn werkzaamheden te controleren of het opstook protocol is doorgevoerd. Wanneer de vloerlegger niet zeker weet of het opstook protocol is doorgevoerd en hij/zij toch gaat plaatsen, is deze aansprakelijk voor de eventuele schade.

Hoe weet u nu zeker of het opstook protocol is doorgevoerd en hoe kunt u dit aantonen.
Wanneer u in verse afwerkvloer of enkele dagen nadat de afwerkvloer is aangebracht een Easylogger plaatst, zal deze het complete proces monitoren. De Easylogger is namelijk een kleine datalogger die elke 3 uur de vochtwaarde en temperatuur meet en registreert.
Nadat u van uw opdrachtgever te horen krijgt dat het opstook protocol is uitgevoerd, gaat u na de locatie voor een inspectie.
U kunt de Easylogger uitlezen door deze te activeren met een FP magneet en te synchroniseren met de Easylogger App op uw smartphone. De Easylogger App is gratis beschikbaar in de App store of Google play.

Neem de verantwoordelijkheid voor uzelf en uw klant.
Ga niet af op aannames of mondelinge toezeggingen.

De Easylogger is vloeren branche breed in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *