Combinatie met vloerkoeling

De Fidbox kan zowel bij vloerverwarming en vloerkoeling worden toegepast, omdat de Fidbox zowel de temperatuur als het vochtpercentage registreert.
Informeer uw vloerspecialist wel duidelijk over de aanwezigheid van vloerkoeling bij de installatie. De installateur zal dan altijd voorzorgsmaatregelen treffen. Denk hierbij aan een vocht remmende laag, ook wel een vochtscherm genoemd.
Ook niet elke parketfabrikant is gecharmeerd van de combinatie met vloerkoeling. Dit vanwege de mogelijkheid van condensvorming in de afwerkvloer. Informeer hier goed na bij uw vloerenspecialist.

Omtrent de installatie van een vloerverwarming gelden er richtlijnen, zo dient er bij de installatie van een vloerverwarming in een nieuwe afwerkvloer altijd een opstook protocol te worden uitgevoerd. Deze dient door uw vloerverwarming installateur te worden uitgevoerd en te worden getekend. Uw vloerinstallateur kan namelijk onmogelijk controleren of dit is uitgevoerd.
Laat na het opstook protocol uw afwerkvloer altijd meten middels een Hmbox, deze meting is non-destructief en uiterst betrouwbaar. Tevens zijn de meetgegevens deelbaar met u als opdrachtgever en de vloeren specialist slaat deze op in uw klantendossier.

Laat voor het installeren van uw parketvloer een vochtremmer / vochtscherm aanbrengen. Laat u ook hierover goed voorlichten door uw vloerenspecialist. Er zal gekeken worden welke het best geschikt is op uw afwerkvloer in combinatie met vloerkoeling.
Richtlijnen voor een gezond klimaat voor u en uw vloer!
Bij vloerverwarming mag de watertemperatuur niet over de 38 ºC komen en de afwerkvloer mag dan ook niet boven de 28 ºC komen. Bij vloerkoeling is het advies de vloer niet onder de 19 ºC te koelen. Door een Fidbox te installeren in de parketvloer krijgt u direct een melding wanneer de temperatuur voor de vloer te hoog of te laag wordt. U kunt dan adequaat handelen en daardoor kan u schade aan uw vloer voorkomen. Lees ook eens rustig andere artikelen in onze downloads!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Vul de onderstaande gegevens in en wij zullen u zo snel mogelijk contacteren.